Paul Weller in april naar Doornroosje

Van onze partner
22 december 2020
De Britse modfather Paul Weller komt in april naar poppodium Doornroosje. Weller is onder andere bekend van de bands The Jam en The Style Council en geldt als invloedrijke figuur voor vele andere Britse bands. Hij mag bijvoorbeeld de heren van Oasis tot zijn fanbase rekenen. Natuurlijk is het concert gepland onder voorbehoud.

Hersteljaar

Want hopelijk zal komende lente 'alles' weer kunnen. Muziekliefhebbers snakken naar concerten en de artiesten niet minder - het is ook hun voornaamste bron van inkomsten. Na een erg mager concertjaar 2020 - waarin Covid-19 over de wereld raasde en leveranciers van energie geen stroom hoefden te leveren voor de vele pop- en festivalpodia die ons land normaal kent - komt 2021 hopelijk als hersteljaar in de boeken te staan.

The Modfather

Ook het Nijmeegse poppodium Doornroosje moet zich in deze periode in vele bochten wringen om er een programma uit te persen. Maar met het vastleggen van Paul Weller is alvast een mooie naam binnengehaald. Zijn carrière begon in de jaren ´70, toen hij The Jam en later The Style Council oprichtte. De albums Wild Wood en (live) Live Wood worden heden ten dage nog steeds genoemd als legendarische werkjes. Dat Paul Weller bijdroeg aan de heropleving van de Mod-cultuur, leverde hem de bijnaam the modfather op.

Nooit weggeweest

Een van Wellers bekendste solohits is het melancholieke en rustige You do something to me, een dijk van een popballad. Deze kwam uit in de jaren '90 toen Paul Weller samen met twee andere Britse grootheden voor Warchild het nummer Come together (The Beatles) opnam: Oasis' Noel Gallagher en Paul McCartney. Ze deden dit onder de naam The Smokin' Mojo Filters. Eigenlijk is de naam Paul Weller sinds zijn debuut in 1972 nooit weggeweest van het internationale podium. Zo bracht hij in 2019 op 61-jarige leeftijd het live-dubbelalbum Other Aspects uit: Live at the Royal Festival Hall, samen met het London Metropolitan Orchestra, zijn vaste begeleidingsband en allerlei andere muzikanten.

Nieuw tijdperk

Dat deze man met zijn gevolg de tourbus in Nijmegen gaat parkeren, is een heuglijk feit te noemen. Paul Weller is een klinkende naam die, als we daar al een voorschot op mogen nemen, op zal treden voor een volle zaal. In iets dat zal voelen als een nieuw tijdperk, waarin men weer zonder restricties evenementen bezoekt, in plaats van online weer in real life boodschappen doet of zelfs zonder schaamte op vakantie kan gaan. Het is nog even afwachten, maar Paul Weller is het wachten waard. Tickets en andere informatie zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.


Dit bericht delen:

Advertenties