Testpaviljoen Arnhem-Nijmegen in gebruik voor corona-sneltesten

Van onze redactie
21 december 2020
Vandaag is het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen op het P&R-terrein naast de Pathé bioscoop aan de Willem van Arenbergstraat opengegaan. De GGD-coronatestlocatie is goed bereikbaar voor mensen uit de regio's Gelderland-Midden en -Zuid. Een afspraak maken voor een coronatest gaat via de gebruikelijke route: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800 - 1202. In het paviljoen wordt gewerkt met snelle testen. Burgemeester Bruls bracht een kort werkbezoek aan de locatie.
Het paviljoen beschikt over 16 inpandige teststraten. Mensen die getest worden parkeren hun auto of fiets en gaan lopend naar binnen; het pand is uiteraard ook toegankelijk voor mindervaliden. Er wordt gewerkt met snelle testen die in het paviljoen uitgelezen worden. De uitslag is er binnen 1 tot 2 uur, digitaal op coronatest.nl. Bezoekers die niet over een DigiD beschikken, ontvangen de uitslag telefonisch. Bij een positieve test kan de GGD het bron- en contactonderzoek direct opstarten. Deze eerste periode start het paviljoen met 4 teststraten. De maximale testcapaciteit is 4.000 testen per dag.

Op dit moment is er voldoende testcapaciteit in regio Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Mensen kunnen dezelfde dag of binnen 24 uur terecht voor een test. De uitbreiding in de vorm van dit paviljoen vindt plaats op verzoek van het ministerie van VWS. Er moet voldoende testcapaciteit zijn voor als het aantal besmettingen weer toeneemt of als er een griepgolf komt.

 


Dit bericht delen:

Advertenties