Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval op Prins Mauritssingel

Lars Schwachöfer
20 december 2020
Afgelopen nacht vond omstreeks 4.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Prins Mauritssingel. De bestuurder van een auto is aangehouden door de politie. Zijn bijrijder raakte zwaargewond.
De bestuurder van een auto reed met twee andere inzittenden staduitswaarts over de Prins Mauritssingel, toen hij ter hoogte van de Graaf Alardsingel van de weg raakte. De auto reed een droge sloot in, reed tegen een verhoging en kwam aan de andere zijde van de verhoging tot stilstand. De bestuurder, een 28-jarige Nijmegenaar, en een 25-jarige Nijmegenaar op de achterbank konden de auto zonder verwondingen verlaten. De 27-jarige Nijmegenaar op de bijrijdersstoel raakte zwaargewond.

Meerdere hulpdiensten rukten uit voor het ongeval. Een traumahelikopter landde op de Turennesingel. De bijrijder is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is kritiek. De bestuurder van de auto is aangehouden door de politie. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In de auto trof de politie een fles lachgas en alcoholhoudende drank aan. Uit eerste onderzoek blijkt dat vermoedelijk geen van de inzittenden een gordel droeg. De airbag aan de bijrijderszijde was uitgeschakeld.

De Verkeers Ongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hiervoor was een rijstrook langere tijd afgesloten. Na het onderzoek op locatie sleepte een berger de auto weg. De auto is voor verder onderzoek door de politie in beslag genomen. Omstreeks zeven uur werd de rijstrook weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties