College stelt Wijkwarmteplan Bottendaal vast

Van onze redactie
16 december 2020
Hoe kunnen huizen in Bottendaal worden verwarmd als we straks stoppen met het gebruik van aardgas? Wat weten we al en wat moet nog onderzocht worden? En wat moet er in de wijk gebeuren om over te kunnen stappen? Deze vragen staan centraal in het Wijkwarmteplan Bottendaal dat het college vandaag vaststelde. Het is een 1e versie waar bewoners nog op kunnen reageren.
Bottendaal is de 2e Nijmeegse wijk met een wijkwarmteplan, in aanloop naar het aardgasvrij maken van de hele stad in 2045. Het plan is in gesprek met wijkbewoners, ondernemers, bewonersgroep Bottendaal Groen, netbeheerder Liander en woningcorporatie Talis gemaakt.

Eerste stap in zoektocht naar beste oplossingen

Wethouder Harriët Tiemens is blij dat het wijkwarmteplan nu het licht ziet: ‘Er is hard gewerkt aan dit wijkwarmteplan door alle betrokkenen. Er is veel uitzoekwerk aan vooraf gegaan, zoals onderzoeken naar het technisch beste, maar ook betaalbare en meest duurzame alternatief voor aardgas. Inzichten, kennis en wensen van wijkbewoners en ondernemers wegen hier zwaar in mee. Want het gaat over hun eigendom en leefomgeving. Omdat alles nog in beweging is op het vlak van techniek en financieringsmogelijkheden moeten we dit zien als een 1e stap. We blijven onderzoeken en delen ideeën met elkaar, zodat in de komende jaren steeds duidelijker zal worden wat voor de huizen en panden in Bottendaal de beste oplossingen zijn. Tot die tijd gaan we niet stil te zitten: we kunnen bijvoorbeeld al volop aan de slag met isoleren om zo belangrijke voorwaarden voor een succesvolle energietransitie te realiseren.’

Reageren op wijkwarmteplan

Deze week wordt een verkorte versie van het wijkwarmteplan huis-aan-huis in de wijk verspreid. Bewoners kunnen hier tot 12 februari telefonisch, schriftelijk of tijdens een online-bijeenkomst op reageren. Hierna worden alle reacties verwerkt en stelt het college het plan opnieuw vast. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit.

Het complete collegevoorstel is te lezen via deze link.

 


Dit bericht delen:

Advertenties