Sofia uit Italië zoekt gastgezin in omgeving Nijmegen

Van onze redactie
16 december 2020
Begin januari is het zo ver. Een aantal buitenlandse studenten van over de hele wereld gaan hun dromen waarmaken, namelijk voor een periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de 17-jarige Sofia uit Italië. High School Holland is voor haar op zoek naar een enthousiast gastgezin in de omgeving van Nijmegen. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor het gastgezin.
Sofia omschrijft zichzelf als actief, spontaan, verantwoordelijk en vrolijk. Sofia is dol op bakken en koken, vooral zoete gerechten. Ook gaat zij graag naar de sportschool om gezond en fit te blijven. Sofia is al begonnen met het leren van wat basis Nederlandse zinnetjes. Later zou Sofia graag chemicus willen worden en in een laboratorium werken. 'Ik wil graag de Nederlandse cultuur ontdekken en die gerechten leren maken, maar ook de Siciliaanse en Italiaanse keuken met jullie delen!' Meer weten over Sofia? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Gastgezin worden

Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door de studenten een thuis aan te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Travel Active en de studenten blijven de maatregelen van het RIVM en de overheid volgen, zoals iedere Nederlander dat doet. Het gastgezin krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. 

Iemand in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning, de overige kosten komen voor rekening van de student of organisatie. Travel Active organiseert diverse activiteiten (mits de situatie rondom Covid-19 dit toelaat) en zorgt voor een fiets voor de student. In de regio is een coördinator actief bij wie het gastgezin terecht kan.

Kijk voor meer informatie op de website van Travel Active of neem contact op met het team van High School Holland via 085 222 4810 of stuur een mail naar highschoolholland@travelactive.org.

 


Dit bericht delen:

Advertenties