Bespaar en verdien door autodelen

Van onze partner
15 december 2020
Deelmobiliteit werd al in de jaren '60 geïntroduceerd, maar pas in de afgelopen twintig jaar is het gebruik ervan erg toegenomen. Er zijn steeds meer nieuwe organisaties bij gekomen die graag een steentje willen bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit in de steden. Denk aan deelfietsen, deelscooters, deelsteps en deelauto's. Allemaal verschillende concepten die bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit.
Het voornaamste probleem ligt bij de auto’s in de stad. Van al het particuliere vervoer neemt de auto de meeste plek in. Auto’s staan voor het grootste gedeelte van de dag stil en nemen daarbij veel parkeerruimte in beslag. Naast dat het straatbeeld er zeker niet beter op wordt, veroorzaakt het ook overlast. Door je auto te delen wordt je auto efficiënt in gebruik genomen en maak je er een ander ook nog eens blij mee. Via SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland, delen al bijna 100 mensen hun auto in Nijmegen.

Voor sommigen is het geen noodzaak om altijd een auto voor de deur te hebben staan, maar zij hebben wel af en toe een auto nodig. Een auto huren in Nijmegen via SnappCar kan dan de goede oplossing zijn. Je kan dan in je eigen wijk van je buurtgenoten een auto huren. Deze methode van autodelen is goedkoper dan bij reguliere verhuurbedrijven en het helpt ook met de reductie van CO2. Wist je namelijk dat de productie van slechts één auto ongeveer 7 tot 10 ton aan CO2 uitstoot kost? Autodelen helpt dus niet alleen jezelf, maar het helpt ook mee aan het oplossen van verschillende maatschappelijke problemen.

Wanneer je er vanaf ziet om je eigen auto te delen, of je geen grote zak geld op tafel wilt leggen voor de aanschaf van een auto, kun je kiezen voor SnappCar Private Lease. Snappcar biedt in samenwerking met leasemaatschappijen verschillende leaseauto’s aan, voor ieder wat wils. Het mooie aan een private leaseauto van SnappCar is dat je deze mag delen op hun autodeelplatform. Zo kun je een deel van je maandelijkse leasekosten makkelijk terugverdienen!

 


Dit bericht delen:

Advertenties