4 natuurlijke tips tegen keelpijn

Van onze partner
14 december 2020
Heb je last van keelpijn? Dan denk je in deze tijd natuurlijk al snel aan corona, hoewel het natuurlijk niet zo is dat de ouderwetse verkoudheid niet ook rondgaat. Maar los daarvan kun je natuurlijk ook 'gewoon' keelontsteking krijgen of door een andere reden last van je keel hebben. Wij zetten vier natuurlijke tips tegen keelpijn op een rijtje.

Koud drinken

We grijpen vaak naar de bouillon als we ons niet lekker voelen, en hoewel dat zeker een heilzame werking kan hebben, is het niet het beste voor je keel. Als je je amandelen hebt laten knippen, krijg je niet voor niets ijs. Kou helpt om de pijn in je keel te verzachten. Daarom is koud drinken ook aan te raden. Laat dus de koffie en thee staan en zeker ook de warme chocolademelk. Zuivelproducten werken namelijk juist contraproductief bij keelpijn. Koud water is eigenlijk het beste.

Cannabisolie

Mogelijk ga je bij deze tip een beetje steigeren. Niet iedereen staat immers open voor het gebruiken van cannabis als pijnbestrijding. Echter hoef je niet in alle gevallen high te worden van het gebruik van bestandsdelen uit cannabis. Cannabisolie, ook wel CBD-olie genoemd, bevat niet de bestandsdelen die je high maken, maar wel de bestandsdelen die kunnen helpen om pijnervaring te verminderen. Je kunt het gewoon in de vorm van druppels tot je nemen, dus op een heel laagdrempelige manier die in niets de suggestie wekt dat je softdrugs aan het gebruiken bent. Het product wordt steeds populairder, dus je kunt gewoon cannabisolie kopen in de regio Nijmegen.

Rode chilipeper

Je vraagt jezelf allicht af hoe iets waarvan je mond in de brand gaat staan kan helpen om keelpijn te verlichten. Toch is het zo dat rode chilipeper dat effect kan hebben. Daarin zit de stof capsicum, die ook gebruikt wordt in medicijnen tegen verkoudheid en kan helpen om pijn tegen te gaan. Een bijkomend voordeel van chilipeper is dat een verstopte neus er weer van opengaat. Uiteraard moet je rode chilipeper met mate gebruiken om maagklachten te voorkomen. Je wilt immers niet van de regen in de drup terechtkomen.

Slaap

Als je pijn hebt, is er iets mis in je lichaam. Dat betekent dat je lijf aan het werk gaat om dat probleem te bestrijden. Doorgaans is het lichaam daar uitstekend toe in staat, maar het kost wel veel energie. Het grootste plezier wat je je lichaam daarom kunt doen is ervoor zorgen dat er verder weinig energie verbruikt wordt voor andere zaken. Daarom is voldoende tot veel slapen aan te raden wanneer je keelpijn ervaart. Gun je lijf die rust, zodat je sneller van je klachten af bent.

Natuurlijk kun je ook naar medicijnen grijpen die pijnstillend en ontstekingsremmend werken. Dat is ook een uitkomst bij pijn. Maar medicijnen komen ook met bijwerkingen, waardoor je ze met mate en met beleid moet gebruiken. Probeer de pijn daarom zo veel mogelijk op een natuurlijke manier tegen te gaan.


Dit bericht delen:

Advertenties