Team De Broederij in Lindenholt trots op derde plaats

Isabelle Welling
14 december 2020
Na een spannende finale tussen de zes overgebleven kandidaten, eindigde De Broederij in de Lindenholt afgelopen weekend als derde in de race om de titel Dorpshuis van het Jaar. Natuurlijk hadden ze graag willen winnen, maar het team van de Nijmeegse creatieve en natuurlijke broedplaats en ontmoetingsplek is hartstikke trots op het behaalde resultaat.
Janneke Wijdeveld, kwartiermaker en initiator van De Broederij, kijkt met positiviteit terug op de nominatie van Dorpshuis van het Jaar 2020: ‘Het was leuk om mee te doen. Door onze nominatie hebben we meer naamsbekendheid gekregen. En door onze nominatie heb ik gezien en gehoord wat onze eigen mensen van de Broederij vinden. Ik vind dat waardevol en ontroerend.’

De Broederij

De Broederij is een creatieve en natuurlijke broedplaats en ontmoetingsplek voor jong en oud. 'Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en mag zijn', vertelt Wijdeveld. 'Wij vinden het fijn om, door middel van kunst en cultuur, het welbevinden van mensen te vergroten. En om mensen met elkaar en met zichzelf in verbinding te laten komen.’

De Broederij is naast een broedplaats en ontmoetingsplek, ook een thuisbasis voor projecten. In de Broederij hebben ze onder andere het maatjesproject, Kunstexpress. Het is speciaal voor kinderen die interesse hebben in muziek, toneel, dans, schrijven of beeldende kunst. Het project richt zich op kinderen die graag creatief bezig zijn, maar waar thuis niet veel ruimte is om hier iets mee te doen. ‘Ieder seizoen doen er 25 kinderen mee en het zit altijd vol’, vertelt Wijdeveld.

Naast Kunstexpress zijn er nog veel meer projecten bij de Broederij. ‘We hebben tijdens de pandemie het project ‘Virus van Verbinding’ opgezet. We verzinnen korte dingen waarmee we de wijk in gaan. Op 20 december hebben we de Wandelende Wijk Wijzen. Op die dag gaan er drie mensen liedjes bij iemands voordeur spelen. Als wijkgenoot kan je iemand opgeven die wel een liedje kan gebruiken. Ook zijn er initiatieven als Klets en Koffie, Buurtsoep, Jongerenlab en het vega buurtrestaurant Van Tuin tot Bord', vertelt de initiator van de Broederij.

De Broederij is gevestigd op de Nieuwstadweg 37 en geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.15 tot 16.30 uur en op donderdag van 11.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op de website van De Broederij.  


Dit bericht delen:

Advertenties