[Video] Exoskelet-lopers gaan lopen voor de Voedselbank

Van onze redactie
11 december 2020
Vijf rolstoelgebruikers met een dwarslaesie gaan met het exoskelet, ook wel het 'robotpak' genoemd, op zondag 20 december zoveel mogelijk rondjes lopen. Hiermee willen ze geld ophalen voor de Voedselbank.
Initiatiefnemer Ruben de Sain: ‘Ik hoorde op Radio 538 over de missie voor de Voedselbank. Dat raakte mij. Ik moest iets gaan doen om de Voedselbank te ondersteunen.’ Ruben heeft een dwarslaesie door een motorongeluk 15 jaar geleden en was een van de eersten die het exoskelet in gebruik nam in 2015. Hij kan hiermee zelfstandig staan en lopen.

Het idee kwam snel: ‘Ik wil zoveel mogelijk rondjes over een parcours met hindernissen in de sportzaal van de Sint Maartenskliniek om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Voedselbank. En dat doe ik niet alleen, 4 andere exoskelet-lopers doen ook mee, dat is echt geweldig!’ Ruben gaat samen met de andere exoskelet-lopers Claudia Bosch, Sjaan Quirijns, Joost van Drie en Koen van Zeeland op zondag 20 december van 11.00 tot 13.00 uur zoveel mogelijk rondjes lopen.

Sponseren

Voor 5 euro help je een gezin aan één voedselpakket. Ruben en consorten willen met deze ludieke en bijzondere actie zoveel mogelijk voedselpakketten bij elkaar lopen.

Je kunt hier doneren:
https://www.missie538.nl/team/exoskeleton-squad

Live meekijken

Zondag 20 december kun je van 11.00 tot 13.00 uur live meekijken met de livestream op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen. Je kunt dan niet alleen de prestaties van de lopers zien, maar ook interviews met hen en betrokken.

Update: komende zondag 20 december gaat niet door in verband met de nieuwe coronamaatregelen. Het wordt verschoven naar een andere datum. Wanneer deze bekend is, vermelden wij dit.

In de tussentijd kan je blijven doneeren voor de Voedselbank!


Dit bericht delen:

Advertenties