SSgN sluit deuren vanwege coronabesmettingen

Van onze redactie
10 december 2020
Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen sluit vanwege een behoorlijke toename van het aantal coronabesmettingen de deuren van haar school en gaat over op online-onderwijs. De maatregel geldt tot aan de kerstvakantie. Dit maakte de directie vanmiddag bekend in een mail gericht aan de ouders van de leerlingen.

De afgelopen twee weken heeft de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen te maken met een behoorlijk aantal coronabesmettingen zowel onder personeel als onder de leerlingen. Doordat deze besmettingen verspreid over de diverse jaarlagen en klassen zijn geconstateerd moeten als gevolg van nauwe contacten veel leerlingen preventief thuisblijven, soms zelfs een halve of hele klas. Hierdoor wordt de voortgang van de lessen ernstig belemmerd.

In de afgelopen twee weken heeft de directie veelvuldig overleg gevoerd om telkens weer te bepalen of en hoe ze het beleid moeten aanpassen in deze kwestie. Op dit moment wordt de voortgang van de lessen zodanig belemmerd dat zij vandaag hebben moeten besluiten om het onderwijs tot aan de kerstvakantie online te verzorgen.

Voor de periode na de kerstvakantie worden de landelijke richtlijnen gevolgd.


Dit bericht delen:

Advertenties