Ideeën gevraagd om binnenstad aantrekkelijk en bereikbaar te houden

Van onze redactie
10 december 2020
De gemeente wil in 2021 en 2022 extra investeren in het centrum en vraagt de hulp van inwoners, vastgoedeigenaren, bezoekers en ondernemers om te bepalen wat het centrum nodig heeft. De gemeente is hierbij op zoek naar ideeën die de binnenstad aantrekkelijk en bereikbaar houden. Nijmeegse ondernemers, bezoekers en inwoners kunnen tot en met 28 december ideeën insturen op nijmegen.nl/binnenstad.
Wethouder Monique Esselbrugge 'De binnenstad is het visitekaartje van Nijmegen. Het is een belangrijke plek voor veel inwoners, bezoekers en ondernemers. Door het coronavirus staat onze binnenstad onder druk. De stad is leger dan anders en ondernemers hebben het zwaar. Daarom willen wij juist nu extra in actie komen en investeren waar het nodig is. Dit doen we samen met de stad. Met de actie 'Cadeau voor de Binnenstad' vragen wij Nijmeegse bezoekers, inwoners en ondernemers mee te denken.'

Prijzen en stemmen

De gemeente is op zoek naar concrete ideeën waarmee de binnenstad aantrekkelijk blijft. Voorbeelden van ideeën zijn: meer groen op Burchtstraat of fietsparkeerplekken in een leegstaand winkelpand. De 5 beste ideeën winnen een cadeaubon ter waarde van € 150,- die te besteden is bij lokale Nijmeegse bedrijven. Het beste idee wint een ballonvaart voor 2 personen over Nijmegen

Tot en met 28 december kunnen bezoekers, ondernemers en inwoners ideeën insturen. Een jury kiest de 5 beste en meest haalbare ideeën uit. Op deze ideeën kan van 8 januari tot en met 24 januari gestemd worden. Eind januari maakt de gemeente Nijmegen het winnende idee bekend. De winnaar mag zelf ook helpen om het idee in de komende twee jaar uit te voeren.

Actieplan Binnenstad

Het cadeau voor de binnenstad is onderdeel van het Actieplan Binnenstad 2021-2022. Het Actieplan Binnenstad wordt nu geschreven. De gemeente Nijmegen verwacht het plan in het voorjaar van 2021 te presenteren. In het plan staan acties die de gemeente in 2021 en 2022 uitvoert om de binnenstad aantrekkelijk te houden voor inwoners, bezoekers en ondernemers.

Dit bericht delen:

Advertenties