Nijmegen schrijft voor activisten in nood tijdens Write for Rights

Isabelle Welling
9 december 2020
Op donderdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, doet Nijmegen mee met Write for Rights van Amnesty International. Op deze dag schrijven deelnemers voor mensen die onterecht gevangengezet of bedreigd zijn omdat ze voor hun mening uitkwamen.
Het online evenement wordt georganiseerd door Nijmegen for Yulia in samenwerking met Amnesty Nijmegen. Het evenement wordt tussen 18.00 en 22.00 uur gestreamd vanuit de St. Stevenskerk. De livestream is thuis vanaf de bank te volgen en je kunt je nog inschrijven via deze link.

De opening van het online evenement wordt verzorgd door burgemeester Bruls en de Nijmeegse host Eva Eikhout, bekend als BNNVara-presentatrice. Tijdens de livestream zijn er optredens te zien van bekende Nijmegenaren zoals Wout Waanders, Rhea Elise Khoeblal, Sandra Pham en theatergroep GRAS. Daarnaast is er een panelgesprek tussen Roze Woensdag, Pride Photo Nijmegen, Dare to Decolonize en de nachtburgemeester van Nijmegen.

Write for Rights wordt al meerdere jaren georganiseerd in Nijmegen. Dit jaar is de zesde editie. Normaal vindt het evenement fysiek plaats in Bibliotheek de Mariënburg, maar vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar gekozen voor een online evenement.

Kijk hier voor een korte video impressie van Write for Rights van Amnesty International.

 


Dit bericht delen:

Advertenties