Nijmeegse Crisisraad steunt zorgcentra en horeca met bijzondere placemats

Van onze redactie
8 december 2020
Als steun in deze moeilijke tijd stelt de Nijmeegse Crisisraad gratis placemats met coronatips beschikbaar voor verzorgingshuizen en restaurants. Gisteren overhandigde initiatiefnemer en stadsdichter Wout Waanders de eerste placemat aan Karsten Kinast, eigenaar van lunchcafé Puux aan de Groenestraat.
Op de placemat staat een bloemlezing van coronatips die tot nu toe door Nijmegenaren zijn ingezonden naar de Crisisraad. Op de achterkant is een nieuw gedicht te vinden van stadsdichter Wout Waanders, initiatiefnemer van de actie. Verzorgingshuizen kunnen de placemats gebruiken bij maaltijden voor bewoners, restaurants als extraatje bij afhaalmaaltijden. Op deze manier wil de Nijmeegse Crisisraad senioren en horecaondernemers een ‘hert onder de riem’ steken.  

De Nijmeegse Crisisraad ontstond tijdens de eerste lockdown, dit voorjaar. Via een website kunnen Nijmegenaren elkaar tips geven over hoe je de coronacrisis doorkomt: van twintigers tot bewoners van een zorgcentrum. Het is nog steeds mogelijk om stadsgenoten een ‘hert onder de riem’ te steken via de website van de Nijmeegse Crisisraad.
 
De Nijmeegse Crisisraad is een initiatief van stadsdichter Wout Waanders, striptekenaar Jelko Arts, websitebouwer Sebastiaan Andeweg en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Restaurants en zorgcentra die belangstelling hebben voor de placemats kunnen een mailtje sturen naar hertonderderiem@gmail.com.

Dit bericht delen:

Advertenties