Nijmeegse filmmaker Vincent Tilanus voor Q&A in LUX

Van onze redactie
3 december 2020
Vrijdag 11 december vertoont LUX drie korte films van de Nijmeegse filmmaker Vincent Tilanus (26). Na de films volgt een gesprek met de veelbelovende jonge filmmaker tijdens een Q&A, live in de zaal.
Te zien zijn JUNKSKE, Bladgoud en Marlon Brando. Laatstgenoemde is Tilanus’ meest recente film en is gebaseerd op opgroeien in Nijmegen, gefilmd in de stad met Nijmeegse acteurs. Met de film kreeg hij een wereldpodium, want Marlon Brando werd onder meer geselecteerd voor het Toronto International Film Festival 2020, La Semaine de la Critique in Cannes en het Nederlands Film Festival. De film gaat over middelbare scholieren Cas en Naomi, die allebei uit de kast zijn gekomen en hun dagen het liefst samen doorbrengen. Als ‘broer en zus’ van andere ouders ervaren ze geborgenheid en liefde bij elkaar die zij nergens anders kunnen vinden. Maar na de middelbare school lijken hun toekomstplannen hen uit elkaar te drijven. Een film over liefde en loslaten.

Tevens te zien is JUNKSKE (2017), de film die Tilanus heeft gemaakt als student aan de Nederlandse Filmacademie en is opgenomen in Groesbeek. De film gaat over de onrustige tiener Raf, die in de voetsporen van zijn oudere broer Boas wil treden. En Bladgoud (2018), Tilanus’ eindexamenfilm over schaamte, onmacht, een thuisloze twintiger en de trotse zelfstandigheid van de hedendaagse jeugd.

Het programma rondom Nijmeegse filmmaker Vincent Tilanus vindt plaats op vrijdag 11 december om 20.00 uur in LUX. Wegens de corona-maatregelen is er slechts een beperkt kaarten in de verkoop. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op de website van LUX.

 


Dit bericht delen:

Advertenties