eSports competitie voor Nijmeegse jongeren rond oud en nieuw

Van onze redactie
4 december 2020
Vorig jaar organiseerde Bindkracht10 een groot zaalvoetbaltoernooi. Door corona is er dit jaar helaas geen Bindkrachtcup in de zaal mogelijk. Daarom wordt de eSports-tak nog grootser georganiseerd. Drie dagen lang, op acht plekken in Nijmegen vindt het grootste FIFA toernooi van Nijmegen plaats.
Jongeren hebben het dit jaar extra zwaar, geen vuurwerk, geen feesten, niet chillen in groepen, kortom saaier dan saai. Gelukkig is er nu de Bindkrachtcup. Projectleider Mike Adema: 'Het is een moeilijke tijd. We zijn allemaal best wel beperkt in onze mogelijkheden door corona. De Bindkrachtcup is een leuk alternatief. Het is supertof dat je ergens aan mee kan doen met je vrienden en nog mooie prijzen kunt winnen ook!'

Gratis deelname

Deelname is gratis en jongeren kunnen in drie leeftijdscategorieën (10-13, 14-16, 17+) uitkomen voor hun wijk. Zo kunnen ze toffe prijzen winnen voor zichzelf en hun buurt. Inschrijven kan via de website van Bindkrachtcup. Wees er snel bij.

Maak kans op een PlayStation 4 met FIFA 21

De locatie die wint gaat er vandoor met een schitterende prijs: een groepsactiviteit ter waarde van 500 euro die de jongeren zelf mogen bepalen. De winnaar van elke leeftijdsgroep krijgt een PlayStation4 met FIFA 21. Tweede prijs is één jaar FIFA Plus, de derde prijs is een Logitech Gaming Headset

Word jij de FIFA-ster van de stad?

Op 29 en 30 december worden er op 8 locaties in Nijmegen voorronden gespeeld. Op beide dagen kunnen er van iedere leeftijdscategorie twee deelnemers door naar de finale. De finale wordt gespeeld op donderdag 31 december. In totaal staan er dus 4 deelnemers per locatie per leeftijdscategorie in de finale. Je vertegenwoordigt dan niet alleen jezelf maar ook de locatie waarvoor jij uitkomt.

Tijdsloten

Het toernooi wordt veilig georganiseerd. Er zijn drie verschillende tijdsloten. Deelnemers kunnen alleen meedoen als ze ingeschreven zijn. Deelnemers kunnen alleen op het toegewezen tijdslot aanwezig zijn.  En door corona kunnen er geen bezoekers komen. En uiteraard houden we ons aan de ‘gewone’ coronaregels.

De Bindkrachtcup is een initiatief van bindkracht10 in samenwerking met FC Social Work, Gemeente Nijmegen, Gelderse Sportfederatie en NEC. 

 


Dit bericht delen:

Advertenties