Douane vindt 1050 kilo cocaïne tussen haarproducten bestemd voor bedrijf in Nijmegen

Van onze redactie Dinsdag 01 December 2020
De Douane heeft afgelopen maandag 30 november in de haven van Rotterdam 1050 kilo cocaïne gevonden. De verdovende middelen zaten verstopt in tientallen rolkoffers in een container met haarproducten.

De straatwaarde van de cocaïne ligt op ruim 78 miljoen euro. De cocaïne zat verstopt in rolkoffers in een container haarproducten

Haarproducten

De container was afkomstig uit de Verenigde Staten en was geladen met haarproducten. De lading kwam binnen met een zeeschip vanuit de Dominicaanse Republiek. Uit onderzoek blijkt dat de container in Panama was overgeladen op het schip. De haarproducten waren bestemd voor een bedrijf in Nijmegen. Dat bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Samenwerkingsverband

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.