Burgemeester sluit smartshop in Van Welderenstraat

Van onze redactie
30 november 2020
Burgemeester Bruls heeft smartshop De Alchemist aan de Van Welderenstraat per 1 december 2020 voor een jaar gesloten. In de smartshop zijn spullen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de handel in harddrugs en groeimiddelen voor hennepteelt.
Eerder dit jaar troffen agenten bij een controle in het pand deze spullen in grote hoeveelheden aan. Volgens de Opiumwet is het voorhanden hebben van dergelijke materialen verboden. Dit heeft geleid tot het besluit van de burgemeester om de winkel te sluiten. Deze sluiting gaat dinsdag 1 december in en duurt een jaar. De eigenaar moet zichtbaar op zijn zaak een mededeling aanbrengen waaruit blijkt dat het op last van de burgemeester gesloten is.

Burgemeester Bruls licht toe: 'Drugshandel en drugscriminaliteit hebben een ondermijnend en ontwrichtend effect op onze samenleving. Daarnaast kan de handel in drugs leiden tot verstoringen van de openbare orde en overlast. Ik acht het mijn plicht hiertegen zo vroeg mogelijk hard op te treden. In het verleden heb ik al een aantal horecazaken gesloten wegens drugshandel. Nu sluit ik een zaak die dergelijke drugshandel en de handel op straat faciliteert. Dergelijke vormen van criminaliteit willen we in Nijmegen niet hebben. De sluiting is een signaal dat we de bestrijding van alle vormen van drugshandel stevig aanpakken.'

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen