Zie ginds komt de Expo

Van onze redactie
29 november 2020
Ontwerper Jac. Splinter exposeert op vrijdag 4 december zijn 91 exemplaren tellende verzameling Sinterklaas-LP-hoezen. De expositie vindt plaats in de Grote hal van Cultuurspinnerij De Vasim en draagt de titel 'Zie ginds komt de Expo'.
Jac. Splinter verzamelt al bijna 20 jaar Sinterklaas-LP-hoezen. Het begon een aantal jaren geleden toen hij op een rommelmarkt een platenhoes ontdekte waar Sinterklaas uit een oranje cityhopper stapt. Splinter: ‘Niet met een boot aankomen in Nederland, maar modern met een klein vliegtuigje. Dat vond ik zo'n mooi contrast.’ De platenhoezen zijn een charmante afspiegeling van een tijdperk. Elke hoes heeft zo zijn typische details.

Dit jaar exposeert hij zijn complete verzameling eenmalig op een heel bijzondere manier. Een unieke tentoonstelling van 91 verschillende Sinterklaas-LP-hoezen in Cultuurspinnerij De Vasim. Via Ingang Noord kan men coronaproof de hal in en de complete verzameling aan de voor- en achterkant bekijken. Splinter is zelf de hele middag aanwezig om bezoekers op de meest interessante en spraakmakende details te wijzen. Dit keer helaas geen warme chocomel en ook pepernoten strooien is er deze keer niet bij.

De expositie op vrijdag 4 december duurt van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van de tentoonstelling gaan de hoezen en LP's over naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

 


Dit bericht delen:

Advertenties