Gemeente zoekt ideeën voor Initiatievenfonds Armoede en Schulden

Van onze redactie
28 november 2020
Bijna 18.000 huishoudens in Nijmegen moeten rondkomen van weinig geld. Dat is niet gemakkelijk en kan veel stress opleveren. Voor het Initiatievenfonds Armoede en Schulden zoekt de gemeente elk jaar nieuwe ideeën en plannen waar mensen met geldzorgen iets aan kunnen hebben. Om het uit te voeren heeft de gemeente per plan maximaal ‚€ 5.000, - beschikbaar.
De afgelopen jaren zijn er al prachtige projecten geweest. Bijvoorbeeld het lesprogramma Smart met Geld voor middelbare scholieren: om hen te leren slim om te gaan met geld. Of een Zomerprogramma voor alleenstaande moeders waar zij nieuwe vriendinnen maakten en hun zorgen samen konden bespreken. Maar ook de beweegactiviteiten van de Vincentiusvereniging, het kappers- en herstelcafé in Dukenburg en de ‘zelfoogstmoestuin’ van het Huis van Compassie konden met subsidie uit het Initiatievenfonds van start gaan.

Heeft u een idee en wilt u meedoen, meldt u dan aan op subsidies via de site van de gemeente Nijmegen. U kunt subsidie krijgen voor het bedenken en uitvoeren van een plan om armoede te bestrijden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties