Gemeente zoekt ideeën voor Initiatievenfonds Armoede en Schulden

Van onze redactie Zaterdag 28 November 2020
Bijna 18.000 huishoudens in Nijmegen moeten rondkomen van weinig geld. Dat is niet gemakkelijk en kan veel stress opleveren. Voor het Initiatievenfonds Armoede en Schulden zoekt de gemeente elk jaar nieuwe ideeën en plannen waar mensen met geldzorgen iets aan kunnen hebben. Om het uit te voeren heeft de gemeente per plan maximaal € 5.000, - beschikbaar.

De afgelopen jaren zijn er al prachtige projecten geweest. Bijvoorbeeld het lesprogramma Smart met Geld voor middelbare scholieren: om hen te leren slim om te gaan met geld. Of een Zomerprogramma voor alleenstaande moeders waar zij nieuwe vriendinnen maakten en hun zorgen samen konden bespreken. Maar ook de beweegactiviteiten van de Vincentiusvereniging, het kappers- en herstelcafé in Dukenburg en de ‘zelfoogstmoestuin’ van het Huis van Compassie konden met subsidie uit het Initiatievenfonds van start gaan.

Heeft u een idee en wilt u meedoen, meldt u dan aan op subsidies via de site van de gemeente Nijmegen. U kunt subsidie krijgen voor het bedenken en uitvoeren van een plan om armoede te bestrijden.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 28-11-2020 om 18:09 door Erna
Wat meer voor alleenstanden. Die alleen wonen.
Om samen wat te ondernemen.
Dan bedoel ik niet echt de ouderen want daar wordt aardig veel voor gedaan.
Vrg ErnaReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.