Nijmeegse b-girl Mess in finale WK Breakdance

Van onze redactie
27 november 2020
De Nijmeegse b-girl Mess staat zaterdag als eerste Nederlandse vrouwelijke breaker ooit in de finale van de grootste en meest prestigieuze een-tegen-een breakdance-competitie van de wereld. Red Bull BC One World Final biedt op 28 november het podium aan de top 8 b-girls en b-boys van de wereld. Voor het eerst in zeventien jaar wordt de World Final gehost vanuit Salzburg in Oostenrijk in een vanwege corona besloten aangepaste setting.

Marina Liskova (31) woont inmiddels 2 jaar in Nijmegen. Ze verhuisde voor de liefde – een Nederlandse b-boy – van Rusland naar Nederland. Geen gemakkelijke stap maar ze leerde Nederlands, studeert en werkt nu fulltime als verpleegkundige. In 2019 deed ze voor het eerst mee aan de Red Bull BC One Holland Cypher en won ze glansrijk het event. Hiermee bemachtigde ze een ticket naar India voor de een-na-laatste ronde die ze helaas verloor en stond ze net niet in de Red Bull BC One World Final 2019.

Rechtstreeks ticket

Dit jaar krijgt ze een rechtstreeks ticket en mag ze Nederland verdedigen: 'Twee weken voor de World Final in 2019 heb ik een serieuze nekblessure opgelopen, ik heb toen met heel veel pijn gedanst. Daarna heb ik een halfjaar gerevalideerd en dit is de eerste grote competitie waarin ik weer ga battlen. Ik heb er zin in en ga mijn best doen!'

Gratis streamen

Fans van de competitie hebben de mogelijkheid om de Red Bull BC One World Final live gratis te streamen onderweg of vanuit de woonkamer. Tune-in vanaf 20.00 uur via Red Bull BC One Facebook, YouTube, Red Bull TV en in 4k via InsightTV op KPN en T-Mobile.

Red Bull BC One

Red Bull BC One is de grootste en meest prestigieuze één-tegen-één breakdance-competitie van de wereld. Ieder jaar strijden duizenden breakers wereldwijd om een plek in de World Final. 16 b-boys en 16 b-girls verdienen hun deelnameplek op het podium van de Red Bull BC One, maar slechts één zal gekozen worden tot de kampioen.

Kijk voor meer informatie op de website van Red Bull BC One.


Dit bericht delen:

Advertenties