Green Friday bij kringloopwinkel Het Goed

Van onze redactie
27 november 2020
Vanochtend ontving wethouder Harriët Tiemens van mobiliteit en duurzaamheid, een CO2-besparingscheque van kringloopwinkel Het Goed. Het aan de Industrieweg gevestigde bedrijf verkoopt alleen gebruikte spullen, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn en er geen nieuwe CO2-uitstoot wordt veroorzaakt. Het Goed benoemt hiermee de lokale CO2-besparing en zet voor het derde jaar op rij in op Green Friday als antwoord op de koopgekte van Black Friday.
Het Goed benadrukt dat de CO2-besparing dankzij haar klanten en partners is gerealiseerd. ‘Door met elkaar zoveel artikelen een tweede leven te geven, wordt samen een bijdrage geleverd aan een meer duurzame en leefbare wereld. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe groot de impact is van het kopen van nieuwe spullen op het milieu.’

TNO heeft in opdracht van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland becijferd dat één kilogram hergebruik van spullen één kilogram CO2-besparing oplevert. 1=1 dus. ‘Daarom communiceert Het Goed de krachtige en tevens confronterende groene inhaker op de kortingsacties tijdens Black Friday: Green Friday 1=1’, aldus het kringloopbedrijf.

Voor de vestiging Nijmegen van Het Goed staat de teller inmiddels op 1495 ton CO2-besparing. Dit is equivalent aan de CO2-opname van ruim 204794 bomen, die met elkaar een bos zouden vormen ter grootte van ruim 819 voetbalvelden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties