Parkeervlakte oude belastingkantoor wordt groene koele tuin

Van onze redactie Donderdag 26 November 2020
Met het zetten van de eerste schop in de grond werd vandaag het startsein gegeven voor een rigoureuze vergroening van de directe omgeving van wooncomplex Binder aan de Stieltjesstraat. In totaal verdwijnt er zo’n 680 m² straatwerk en wordt de versteende parkeervlakte rondom het oude belastingkantoor getransformeerd tot een groene en koele tuin voor de nieuwe bewoners.

De Bindertuin is een initiatief van Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) in samenwerking met de gemeente, bewoners, woningbouwcorporatie Talis en diverse partijen die vaker samenwerken bij het vergroenen van de stad, zoals welzijnsorganisatie Bindkracht10 en Operatie Steenbreek.

Het werk gaat een paar weken duren, waarbij het talud geleidelijk wordt afgevlakt, regenwater wordt geïnfiltreerd en bestaande beplantingsbakken de ontmoetingsruimte gaan vormen. Meerstammige bomen (den en berk), siergrassen en jaarrond bloeiende planten (salie, duizendblad, wolfsmelk en hemelsleutel) zorgen voor kleur en verkoeling.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.