Goedkoop parkeertarief om drukte in feestmaand december te spreiden

Van onze redactie
25 november 2020
Met een goedkoop parkeertarief wil de gemeente ondernemers helpen om de drukte in de feestmaand december te spreiden. Daarom kunnen bezoekers op doordeweekse ochtenden voor ‚€ 0,50 per uur parkeren in de 4 Nijmeegse parkeergarages.
De tijdelijke verlaging van het parkeertarief in de ochtenduren is in samenspraak met het Huis voor de Binnenstad tot stand gekomen. Het speciale ochtendtarief geldt in de maand december van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur voor parkeergarages Kelfkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.
 
CItyQuiz en lichtsculpturen

Tijdens de kerstperiode in Nijmegen vinden er diverse activiteiten plaats die worden georganiseerd door het Huis voor de Binnenstad en ondernemers, met name in de St. Stevenskerk. Door de cityQuiz en de lichtsculpturen hieraan toe te voegen, krijgt de kerstperiode een impuls. Bezoekers kunnen deze cityQuiz spelen via een mobiele website. Daarnaast worden er 30 highlights die aan de route van de Walk of the Town staan meegenomen in het spel. Deelnemers kunnen ook op 30 verschillende locaties starten.Bij de lichtsculpturen staan QR-codes, die een sprookjesverhaal vertellen aan kinderen. De lichtsculpturen hebben vooral effect als het donker is in de namiddag en avond. Voor deze uitbreiding van de Winterweken wordt een ton vrijgemaakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Nijmeegse Winterweken.

 


Dit bericht delen:

Advertenties