Pieten bezoeken 100 gezinnen op pakjesavond in Nijmegen-Noord

Van onze redactie
21 november 2020
Wie het Sinterklaasjournaal van de NTR heeft gevolgd weet dat de Sint dit jaar vanuit huis werkt. Voor veel kinderen is het een groot gemis dat Sinterklaas niet persoonlijk op bezoek kan komen. Op basis van een oproep van een buurtbewoner, komen Nijmeegse ondernemers in actie om 100 kinderen een bijzonder start van pakjesavond te geven.
Wat begon met een eenvoudige vraag van Chantal van Laar op het online buurtplatform NextDoor in Nijmegen-Noord, werd al snel door een tweetal ondernemers van StartUp Nijmegen opgepakt. Ze opperden het idee om met een paar pieten langs de deuren te gaan om daar een kleinigheidje voor de kinderen achter te laten.

Na een korte brainstorm ontstond het idee om speciaal voor pakjesavond een bezorgdienst op te zetten. Met de logistieke know-how van Onbezorgd Lokaal, de online technologie van Digishock.com en vele enthousiaste vrijwilligers, hoopt de groep achter 'Piet Bezorgt' 100 gezinnen van een bezoek te voorzien.

Piet Bezorgt vraagt zelf geen bijdrage voor de bezorging. Wel worden gezinnen gevraagd of ze een donatie willen doen aan de Sinterklaasbank, een ANBI-stichting die het Sinterklaasfeest voor veel gezinnen in Nederland mogelijk maakt.

Aanmelden via de website

Ouders kunnen zich voor een bezorging door één van de bezorgpieten aanmelden via de website van Piet Bezorgt. Op 5 december kunnen ouders ’s morgens vroeg een zak met cadeaus afgeven op het inzamelpunt bij restaurant Brass, Grote Boel 20. Tussen 17.00 en 19.00 uur worden alle zakken door pieten aan de deur bezorgd. Dit alles verloopt 100% coronaproof waarbij de pieten, net als echte bezorgers, de zak op de deurmat zetten, aanbellen en dan afstand houden tot de kinderen.

Dit bericht delen:

Advertenties