Bastei meest kindvriendelijke museum van Gelderland

Van onze redactie
20 november 2020
De Bastei, museum voor cultuur en natuurhistorie, is het meest kindvriendelijke museum van Gelderland. Die titel verdiende het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar), die De Bastei ondanks de coronacrisis goed wisten te vinden. De Bastei kreeg een 8.7 als rapportcijfer.
Het museum werd provinciewinnaar onder meer 'omdat er van die leuke activiteiten zijn, bijvoorbeeld bruggen maken, virtual reality en de wolharige neushoorn'. Ruim 3.500 jonge Museuminspecteurs gingen het afgelopen jaar Nederland door om musea te bezoeken en te inspecteren. In de provincie Gelderland sprong De Bastei er bovenuit, net voor musea als bijvoorbeeld het Nederlands Openluchtmuseum en Museum Het Valkhof.

Om als museum kidsproof genoemd te mogen worden zijn er gedurende een jaar tijd minstens 60 inspecties nodig met een gemiddelde waardering van minstens een 8.0. Dat heeft De Bastei  glansrijk gehaald, zeker ook door de inspanningen van ‘viskundige’ Karel Kieuw en onlangs nog Kanonnen Karel in de herfstvakantie. Hij wist veel kinderen te verleiden een speurtocht te maken door De Bastei, om uiteindelijk het kanon te horen bulderen.

Bij de heropening van het museum gisteren, reikte directeur Hans Hooijmaijers een taart uit aan de baliemedewerkers, die een actieve rol hebben gespeeld in het werven van kinderen voor museuminspecties. Met de tips van deze museumkids kan De Bastei nóg aantrekkelijker worden voor jonge museumbezoekers.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van De Bastei.

 


Dit bericht delen:

Advertenties