Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval op Prins Mauritssingel

Lars Schwachöfer
18 november 2020
De politie hield afgelopen nacht een 20-jarige autobilist uit Arnhem aan. De man raakte van de Prins Mauritssingel en belandde met zijn auto naast de fietstunnel van de Laauwikstraat.
Een politiewoordvoerder laat weten dat een agent in privétijd de automobilist zag rijden met een ballon aan zijn mond. De agent vermoedde dat de man lachgas gebruikte en stapte uit om hem aan te spreken. De automobilist ging er vandoor. De agent in privétijd belde de meldkamer. 

Ter hoogte van de Laauwikstraat raakte de automobilist van de weg. Hij reed een verkeerslicht, een verkeersbord en een reling aan het voetpad uit de grond en kwam enkele meters lager tot stilstand tegen een muurtje aan de fietstunnel. Volgens omstanders haalde de man twee flessen lachgas uit de auto en gooide hij deze over een heg. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse bij de ongevalslocatie.

Ambulancepersoneel keek de man, een 20-jarige Arnhemmer, na. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden door de politie en naar het politiebureau vervoerd. De brandweer controleerde de fors beschadigde auto. Een berger sleepte de auto weg. Dar reinigde het wegdek. De flessen lachgas zijn in beslag genomen.

Dit bericht delen:

Advertenties