Boeren springen in de bres voor Marikenhuis

Van onze redactie Woensdag 18 November 2020
Het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker, heeft het financieel zwaar door de Coronacrisis. Zes regionale boerderij- en landwinkels hebben de handen ineen geslagen en springen in de bres voor het Marikenhuis. 

Van alle versproducten die in een van de deelnemende winkels wordt gekocht, gaat 5% van het aankoopbedrag terug naar het Marikenhuis. Boerenwoordvoerder Arno Roelofs: ‘Wij als boeren ondersteunen van harte dit mooie doel, zeker nu inloophuizen het moeilijk hebben door het wegvallen van een groot deel van hun inkomsten uit donaties en publieksacties, en zullen het huis blijven steunen.’

Veel geplande publieksacties om geld te genereren voor het ontmoetingscentrum konden afgelopen half jaar niet doorgaan. Uitzondering was de gladiolenactie georganiseerd in de Vierdaagseweek. De boeren uit het Rijk van Nijmegen verkochten destijds gladiolen in de binnenstad van Nijmegen, met het Marikenhuis als goede doel. 

De actie loopt tot eind januari 2021. Kijk op de website van het Marikenhuis voor alle informatie over de actie en de deelnemende bedrijven.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.