Volgend jaar 2 edities van Zevenheuvelenloop

Van onze redactie
13 november 2020
De Stichting Zevenheuvelenloop richt zich in 2021 op het organiseren van twee edities van de Zevenheuvelenloop. De doelstelling is om de 37e editie in het voorjaar in te halen en de 38e editie in het gebruikelijke derde weekend in november 2021 te houden. De Stevensloop gaat in 2021 niet door, omdat de organisatie voorziet dat het niet mogelijk is om een veilige en verantwoorde editie van de stadsloop midden in het centrum van Nijmegen te houden.
De Stichting Zevenheuvelenloop biedt hardlopers de kans om in het voorjaar alsnog mee te doen aan de 37e editie van de Zevenheuvelenloop. Uit een rondvraag onder de ingeschreven deelnemers voor de 37e editie van de Zevenheuvelenloop blijkt dat ruim twee derde hieraan mee wil doen. Daarom treft de organisatie voorbereidingen om de 37e editie zo snel mogelijk neer te zetten als evenementen weer zijn toegestaan.

Datum voorjaarseditie onbekend

Het vaststellen van een datum in het voorjaar is nu nog niet mogelijk, hiervoor is de organisatie onder andere afhankelijk van vergunningverleners en stakeholders zoals sponsoren, vrijwilligers en leveranciers. Zodra de datum voor de 37e editie is vastgesteld, worden lopers daarvan op de hoogte gebracht. De datum van de 38e editie is wel bekend, deze staat op zaterdag 20 en zondag 21 november gepland.

Geen Stevensloop in 2021

De Stevensloop kan in 2021 niet doorgaan. De 6e editie van de Nijmeegse stadsloop zou plaatsvinden in het derde weekend van maart. Het protocol dat voor de Zevenheuvelenloop is ontwikkeld, is niet bruikbaar voor de Stevensloop. Bij de Zevenheuvelenloop wordt onder andere het start- en finishgebied afgesloten voor publiek, maar dat is met een start en finish op en rondom de Grote Markt niet mogelijk. Ook gaat het parcours dwars door Nijmegen. De afgelasting van de Stevensloop geeft ruimte om de 37e Zevenheuvelenloop in het voorjaar te houden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties