EK wielrennen en mountainbiken voor studenten komt naar Nijmegen

Van onze redactie
13 november 2020
Na de afgelasting afgelopen zomer van het WK Wielrennen en Mountainbiken voor studenten, laat de organisatie vandaag weten het evenement terug op de kalender te hebben gekregen voor komend jaar. Niet als Wereldkampioenschap, maar als Europees Kampioenschap. Van 8 tot en met 13 juni 2021 vindt het European Universities Cycling Championship 2021 (EUCC2021) plaats en komen de beste fietsende studenten van Europa naar Nijmegen en omstreken om met elkaar te strijden om de Europees Kampioenstruien en medailles.
Met de transitie van WK naar EK heeft de organisatie, grotendeels bestaand uit studenten, tevens een primeur: nog nooit eerder werd er onder de vlag van de Europese studenten sportbond EUSA een EK in de disciplines mountainbiken en wielrennen georganiseerd.

Spektakel

Gestreden wordt in vier disciplines, te weten de individuele tijdrit, een wegwedstrijd, een mountainbike eliminator en de klassieke mountainbike cross-country race. Met name de mountainbike eliminator belooft spektakel. Dit korte, snelle en spectaculaire nummer is de laatste jaren steeds populairder geworden. Door deze discipline op te nemen in het programma op de donderdagavond met als locatie de universiteitscampus, speelt de organisatie in op de wensen en behoeften van de jonge, moderne sportliefhebber.

Side-events

De organisatie richt zich niet enkel op topsporters. ‘We willen het evenement niet onopgemerkt voorbij laten gaan in Nijmegen en zetten ons daarom in ook zoveel mogelijk basisscholieren, studenten en senioren uit onze regio te activeren rondom het evenement. In samenwerking met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen worden er, net als eerder al voor het WK, side-events georganiseerd in aanloop naar juni 2021.’

 


Dit bericht delen:

Advertenties