Duits antitankwapen gecontroleerd ontploft in Goffertpark

Van onze redactie
11 november 2020
Vandaag heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) gecontroleerd munitie laten ontploffen in het Goffertpark. Het gaat om een Panzerfaust (een Duits antitankwapen) en een ontstekingsinrichting (een ontsteker voor granaten). De EODD liet deze gecontroleerd ontploffen op het terrein waar de opruimwerkzaamheden plaatsvinden. De overige munitie werd op een springlocatie buiten Nijmegen tot ontploffing gebracht.
Omdat de Panzerfaust vanwege roestschade te gevoelig was om te vervoeren, besloot de EODD om het antitankwapen in het park te laten ontploffen. De overige munitie die is gevonden kon de EODD veilig meenemen naar een springlocatie buiten Nijmegen.

De gemeente is al enige maanden bezig met het opsporen en verwijderen van materialen in de grond van het Goffertpark. Het park heeft een rijke historie. Het heeft allerlei functies gehad van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft resten achtergelaten, zoals munitie, kampmaterialen en wapenopstellingen.

Deze materialen vormen in de grond geen gevaar. Ze zorgen wel voor vertraging bij de opbouw van concerten en andere evenementen. Dit wil de gemeente oplossen. De verwachting is dat de werkzaamheden in januari 2021 klaar zijn.

 


Dit bericht delen:

Advertenties