Inzameling schoenen voor dak- en thuislozen

Van onze redactie
9 november 2020
ReShare Store start deze week een inzamelingsactie van herdraagbare schoenen voor dak- en thuislozen. Tot en met 19 december kunnen deze worden ingeleverd bij de ReShare Store in Nijmegen. Als dank voor het inleveren van de schoenen ontvangt de gever een korting van 50% op een artikel naar keuze in een van de winkels van ReShare.
Het aantal daklozen tussen de 18- tot 65-jarigen in Nederland ligt rond de 40.000 (CBS). Deze mensen lopen gemiddeld zo’n 40 kilometer per dag. Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. ReShare wil met deze inzamelingsactie de dak- en thuislozen helpen en gelijktijdig ook een bijdrage leveren aan het milieu. 

Vooral mannenschoenen

Herdraagbare schoenen kunnen tussen 10 november en 19 december worden ingeleverd bij de ReShare Store aan de Lange Hezelstraat 84. Alles is welkom, maar er is vooral behoefte aan mannenschoenen. Er wordt samengewerkt met lokale opvangcentra zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen. Op 19 december worden zij hartelijk verwelkomd bij de ReShare Store om een paar schoenen uit te zoeken.

ReShare Store

De ReShare Stores zijn tweedehands – en vintage kledingwinkels van het Leger des Heils. Met deze winkels wil ReShare hergebruik van kleding en textiel stimuleren en betaalbare, mooie kleding aanbieden voor iedereen. De winkel is er voor mensen met een smalle beurs én ook voor mensen die bijvoorbeeld uit milieuoverwegingen tweedehands kopen of simpelweg omdat ze van unieke items houden. Op dit moment zijn er 10 winkels door heel Nederland. In de toekomst hopen ze verder uit te breiden zodat de ReShare Store een landelijk begrip wordt.
 
De actieperiode is van 10 november tot en met 18 december. Per persoon wordt één kortingsbon verstrekt, ongeacht het aantal gedoneerde schoenen. Alleen hele, herdraagbare schoenen worden ingenomen. Kijk voor verdere informatie over de actie op de website van ReShare Store Nijmegen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties