Verdubbeling subsidie voor project Thuisgekookt

Van onze redactie
6 november 2020
De gemeente Nijmegen geeft 30.000 euro subsidie in 2021 aan de stichting Green & Social Innovations voor het project Thuisgekookt. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de subsidie van vorig jaar. Met deze eenmalige ophoging van de subsidie kan Thuisgekookt juist in deze coronatijd meer betekenen voor kwetsbare ouderen die zelf niet in staat zijn een gezonde maaltijd te bereiden.
Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én sociaal contact. Het basis doel van Thuisgekookt is het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners door het delen van gezonde maaltijden en het versterken van het sociale netwerk. De gemeente ondersteunt Thuisgekookt voor een vaste thuiskok die minimaal één keer per week voor iemand kookt.

De inzet van Thuisgekookt is tijdens de coronacrisis nog belangrijker. De coronamaatregelen beperken de mogelijkheden tot ontmoeten en samenkomen. Maaltijdgroepen kunnen geen doorgang vinden en/of inwoners die tot de kwetsbare groep behoren durven niet te komen.

Thuisgekookt biedt een uitkomst voor deze doelgroep. Doordat de focus ligt op ontmoeting en sociaal contact, door samen te koken of te eten, gaat de inzet verder dan een normale ‘tafeltje dekje service’. Een uitkomst in deze tijden van verplichte afstand.

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Thuisgekookt. 

 


Dit bericht delen:

Advertenties