Mega corona testlocatie tussen Nijmegen en Arnhem: 4.000 testen per dag

Van onze redactie
6 november 2020
GGD Gelderland-Zuid en GGD Gelderland-Midden gaan samen een XL-coronatestlocatie opzetten op het terrein van het transferium Nijmegen Noord P+R, naast de Pathé bioscoop. Het betreft een locatie naar Amsterdams model en zal bestaan uit een paviljoen met 16 inpandige teststraten en ruimte voor een 'pop-up laboratorium'.
In totaal biedt de XL-locatie (op termijn) ruimte voor circa 4.000 testen per dag. De voorbereidingen voor de XL-locatie starten zo snel mogelijk, deze opent in december en blijft een half jaar staan.

 

Snelle start

Om een snelle start mogelijk te maken stelt het ministerie van Defensie opgeleid personeel beschikbaar. Het gaat om een testlocatie waarbij inwoners hun auto of fiets parkeren en lopend door de teststraat gaan. De XL-testlocatie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), gemeente Nijmegen, VNO NCW, GGD GHOR Nederland en GGD Amsterdam. ACBN (Evenementenbureau Nijmegen) zet haar ervaring met grootschalige evenementen in om deze locatie mogelijk te maken. Inwoners met klachten maken nu en straks via de gebruikelijke route een afspraak voor een coronatest: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202.

XL-testlocatie ook bruikbaar voor sneltesten

Naast het afnemen van de reguliere PCR-test zal ook worden gestart met het afnemen van sneltesten. Sneltesten kunnen helpen het coronavirus beter te bestrijden. De overheid gaat daarom sneltesten zoveel mogelijk inzetten, zodra dit snel, veilig en betrouwbaar kan.


Dit bericht delen:

Advertenties