Groene Vrijdag met boswachter Tim

Van onze redactie
3 november 2020
De Nijmeegse boswachter Tim laat zien dat iedereen komende vrijdag mee kan doen aan Groene Vrijdag. Speciaal voor kinderen vertelt hij in een filmpje over de herfst en maakt hij iets moois met spulletjes uit het bos. Naast deze video is er komende vrijdag nog veel meer te zien en beleven. Er zijn filmvoorstellingen, online vragenuurtjes, plantacties en er wordt Groene Vrijdagsoep gemaakt en gedeeld.
Op Groene Vrijdag maken de initiatiefnemers van Soep met Sfeer duurzame en gezonde soep voor de Voedselbank en Stichting Straatmensen. Dit project levert sinds het begin van de coronaperiode belangeloos elke week verse soep aan de Voedselbank. Daarnaast gaan basisscholen op 6 november houdbare producten inzamelen voor de Voedselbank. Deze derde editie van Groene Vrijdag staat in het teken van sociale duurzaamheid.

Online is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er twee sessies waar expertpanels antwoord geven op vragen over energie besparen en energie opwekken. Je moet je vooraf wel even aanmelden op de website. Hier zijn op 6 november ook allerlei instructiefilmpjes en informatieve video’s te zien. Daarnaast kan iedereen dit weekend via een link op de website van Groene Vrijdag, gratis thuis op de bank kijken naar de film 2040 Join the Regeneration over klimaatoplossingen. 

Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital-jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente en inwoners. Vanwege de coronamaatregelen is deze editie grotendeels online te volgen via de website en social media (#groenevrijdagnijmegen).

Kijk op de website van Groene Vrijdag Nijmegen voor alle partners en het volledige programma.

 


Dit bericht delen:

Advertenties