Eenzijdig ongeval op Vrouwe Udasingel na onwelwording

Lars Schwachöfer
2 november 2020
Vanmiddag vond omstreeks 12.15 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Vrouwe Udasingel. De bestuurder van een bestelbus raakte onwel en raakte van de weg.
De bestuurder van een bestelbus reed over de Queenstraat toen hij onwel werd. Hij reed aan het einde van de straat met hoge snelheid langs een basisschool, raakte van de weg en reed enkele lantaarnpalen en een verkeersbord de grond uit, raakte twee bomen, reed over een waterzuiveringsinstallatie, over twee rijbanen van de Vrouwe Udasingel, over een hekje en kwam tot stilstand tegen een boom voor enkele woningen. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar het ongeval.

Een bewoonster stabiliseerde de man in de bus tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Ambulancepersoneel reanimeerde de man. Hij is met een hartslag en eigen ademhaling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zette de weg af. Een berger sleepte het busje weg. Dar ruimde de ravage, die verspreid lag over ongeveer 150 meter, op. Een deel van het fietspad tussen de Vrouwe Udasingel en de Queenstraat was afgesloten.

Vier automobilisten reden met hun telefoon in de hand om de politiewagen bij de afzetting aan de Spanjestraat te filmen. Alle vier de bestuurders krijgen een bekeuring voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden thuisgestuurd.

Dit bericht delen:

Advertenties