Nijmeegse groene bouwpionier beloond met Gazellen Award 2020

Van onze redactie
30 oktober 2020
Het Nijmeegse bedrijf ECO+BOUW heeft een FD Gazellen Award 2020 in de wacht gesleept. In de regio oost, categorie klein kwam ECO+BOUW dit jaar uit de bus als het snelst groeiende bedrijf. Op 19 november reikt de organisator, het Financieel Dagblad, de prijzen uit. Vanwege de coronacrisis gebeurt dit via een digitale bijeenkomst.
De jaarlijkse FD Gazellen Award gaat naar bedrijven die binnen hun categorie en regio het hoogst scoren op een combinatie van omzet, winstgevendheid en groei van personeel. Indicatoren die tezamen een goed beeld geven van het succes van een onderneming. In het geval van ECO+BOUW toont de toekenning van de prijs aan dat je ook op basis van een maatschappelijke overtuiging – de noodzaak om de bouwsector ingrijpend te vergroenen – een succesvol bedrijf kunt opbouwen.

ECO+BOUW is gevestigd aan de Sint Hubertusstraat en vaart sinds de oprichting in 2013 een zo groen mogelijke koers. Dat komt in de praktijk neer op het zoeken naar de meest duurzame oplossingen tijdens de verschillende fases van het bouwproces. Dit leverde de afgelopen jaren niet alleen zeer milieuvriendelijke, maar ook gezonde en stijlvolle gebouwen op. Bovendien toont het bedrijf aan dat duurzaam bouwen niet duur hoeft te zijn, dat het zelfs mogelijk is om de groene lat bijzonder hoog te leggen als het gaat om sociale woningbouw.

Daarnaast zet ECO+BOUW zich in voor de normalisering van duurzame bouwmaterialen en het verspreiden van de bijbehorende kennis onder particulieren, ZZP-ers en andere bedrijven, maar ook onder overheden en onderwijsinstellingen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties