Boek van schrijfster Judith Koelemeijer cadeau in bieb

Van onze redactie Vrijdag 30 Oktober 2020
De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bezoekers van de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid krijgen de hele maand november het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Journalist Mark Traa geeft op zaterdag 7 november een intiem inkijkje in het liefdesleven van onze voorouders.

In ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Iedereen kan het boek gratis ophalen in de bibliotheek, ook als je geen lid van de bieb bent.

Tinder van toen

Hoe hielden minnaars en geliefden contact toen er nog geen WhatsApp of Tinder was? Vanaf halverwege 19e eeuw plaatsten ze oproepen in de krant waarin volop werd gesmacht, gemopperd en gewanhoopt. Redacteur Mark Traa van het populaire wetenschappelijke tijdschrift Quest verzamelt oude contactadvertenties op zijn razend populaire Instagrampagina Liefde van Toen. Op zaterdag 7 november van 15.00 tot 15.45 uur geeft hij in Bibliotheek De Mariënburg een hilarische bloemlezing over het liefdesleven van onze voorouders. De entree is gratis, wel even aanmelden via hvdl@obgz.nl. Doe dit op tijd, want er is beperkt plaats.

Kijk voor meer informatie over Nederland Leest inclusief boekentips op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.