Tentoonstelling 'Nijmegen, zo mooi als het was' op herhaling

Van onze redactie
30 oktober 2020
In de tentoonstelling 'Nijmegen, zo mooi als het was' door Kees Moerbeek komt de oude benedenstad weer helemaal tot leven. Van 4 tot en met 15 november 2020 presenteert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis prachtige impressies van de Nijmeegse Benedenstad van 1860 tot 1954 op groot formaat. Een tentoonstelling met eerder gebruikte en nieuwe beelden.
Sta nog eens stil voor het kolossale kasteel Bat-Ouwe-Zate dat de steenrijke Franciscus Hallo op de Lindenberg liet bouwen, of waan je samen met Emile Selbach, de gewichtigste hotelier van Europa, op het Valkhofplein of in de Grotestraat waar Corona toen ook al het straatbeeld beheerste… of neem een kijkje in tal van oude gasjes en straatjes. Raak ontroerd door het schitterende panorama van de Waalkade van anderhalve eeuw geleden.

Kees Moerbeek is bekend van zijn films en reconstructies van oud-Nijmegen, bijvoorbeeld Hendrick Heuck en de gierbrug, over Kasteel Hallo en over het oude spoorwegstation van Nijmegen.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk en gevestigd in het hartje centrum, Mariënburg 26. Reserveren is verplicht en kan via de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Personen die tot de coronarisicogroep behoren en een bezoek willen brengen aan de tentoonstelling, kunnen via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl contact opnemen, er wordt dan in samenspraak buiten openingstijden een veilig en passend moment gezocht voor het bezoek.
 

Dit bericht delen:

Advertenties