Wervingscampagne extra pleegouders van start

Van onze redactie Donderdag 29 Oktober 2020
Deze week is de week van de pleegzorg. Dit is een belangrijke week want nieuwe pleegouders zijn hard nodig in deze regio. Daarom is de gemeente Nijmegen samen met buurgemeenten gestart met een campagne om meer pleegouders te werven. De landelijke week van de pleegzorg vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders.

Er wordt stevig ingezet: een nieuwe website moet potentiële pleegouders sneller en beter van informatie voorzien, in de stad hangen posters, en er hangen banieren bij basisscholen om pleegouders te werven. Deze week gaan wethouders in de regio langs bij pleegouders om ze persoonlijk te bedanken voor hun werk. Elk pleeggezin krijgt een bedankje en waardering voor het opvangen van kinderen. Die komt in de vorm van een brief van alle wethouders met een VVV bon en biologische koekjes van Stichting Bakkerscafé van Pluryn.

Nog niet alle kinderen groeien nu op in een warm gezin

Er zijn te weinig pleegouders in de regio Rijk van Nijmegen. Soms gaat het thuis even wat moeilijker. Dan kunnen kinderen tijdelijk of voor langere of kortere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn dat een kind terecht kan in een ander gezin. Het liefst in hun eigen buurt, dorp of stad, zodat ze hun eigen school kunnen blijven bezoeken en hun eigen vriendjes kunnen blijven zien. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen.

Influencers

Door de verhalen van pleegouders te vertellen en te laten zien, wil de gemeente nieuwe pleegouders inspireren om zich aan te melden op de website van Pleegzorg Rijk van Nijmegen. Melissa, de moeder van het pleeggezin op de posters in de stad, werd sinds de lancering van de campagne een pleegzorg influencer en beantwoordt nu vragen van belangstellende ouders. Het aantal vragen om informatie en aanmeldingen voor een kennismakingsgesprek op de nieuwe website loopt goed.

Wethouder Grete Visser: 'Ik was bij mevrouw Segboer-Reijnen en Vigo uit Nijmegen. Het is zo fijn om te zien dat kinderen goed opgevangen kunnen worden, voor de rest van hun kindertijd of voor zolang als nodig is!'
Mevrouw Segboer-Reijnen kwam ooit via een advertentie in de krant in aanraking met het pleegouderschap. Ze heeft al veel kinderen opgevangen. Soms alleen op een woensdagmiddag, in de weekenden of een crisissituatie, soms ook voor langere tijd. 
 
Vanaf dit jaar heeft gemeente Nijmegen een structureel het pleegzorgcompliment ingevoerd. Dit betekent dat de pleegouders jaarlijks een bedankje kunnen verwachten van de gemeente.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.