Geen openbaar carnaval in Knotsenburg

Van onze redactie
28 oktober 2020
Alle overkoepelende carnavalsactiviteiten voor het seizoen 2020-2021 zijn afgelast. Dit werd gisterenavond bekend gemaakt in een schriftelijk communiqué van de Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen (FOCN). Volgens voorzitter Franc Korsten van de FOCN is carnaval vieren zoals we dat gewend zijn in Knotsenburg op basis van de huidige situatie en beperkende maatregelen helaas niet mogelijk.
Al eerder werd bekend gemaakt dat de Prinsenproclamatie doorgeschoven wordt van november (11e van de 11e) naar januari 2021, maar ook dat blijkt nu niet haalbaar. Gisterenavond viel definitief ook het doek voor het Groot Carnaval, waaronder de carnavalsmis en stadsoptocht op zondag 14 februari, het dweilfestijn Ga Mee Van Café naar Café op carnavalsmaandag en de traditionele boerenbruiloft op carnavalsdinsdag. 

De beslissing tot afgelasting kwam tot stand na een schriftelijke inventarisatieronde onder alle Knotsenburgse carnavalsverenigingen en andere geledingen. Franc Korsten: ‘We moeten de gezondheid van u als Knotsenburgers niet in de waagschaal stellen en daarom de keuze maken om alle overkoepelende carnavalsactiviteiten voor het seizoen 2020-2021 af te gelasten. We begrijpen dat deze beslissing voor sommigen van u niet de juiste is, maar we hopen toch dat we met onze keuze op uw begrip en steun mogen rekenen. Gezondheid gaat ons voor alles.’

Lees het complete communiqué op de website van Knotsenburg.nl.  

 


Dit bericht delen:

Advertenties