Brandweer blust brand in café in Priemstraat

Lars Schwachöfer
25 oktober 2020
Vannacht woedde omstreeks 2.00 uur zomertijd een brand in Café 't Paleis in de Priemstraat. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.
De brand ontstond achter de voordeur van het café. Op camerabeelden van het café is te zien dat er een steekvlam ontstaat nadat iets door de brievenbus van de deur gegooid werd. De politie was als eerste ter plaatse en sloeg een gat in de ruit van de voordeur. Via het gat in de deur spoot een agent een brandblusser leeg. Andere agenten ontruimden de appartementen boven het café. Twee van de vijf bewoners waren thuis en verlieten hun woningen. De brandweer sloeg een ruit naast de voordeur in, omdat de ruit in de deur verstevigd was. 

De brandweer bluste de brand en controleerde omliggende panden en appartementen. De brand en schade bleven beperkt tot het café. Even na 2.00 uur wintertijd konden de bewoners terug naar hun woningen. De politie deed onderzoek naar de oorzaak van de brand. Hiervoor werden de camerabeelden van de camera's in en om het café bekeken. Een glaszetter sloot de kozijnen af.

De politie gaat uit van brandstichting, omdat op beelden een man te zien is die de brand aansteekt via de brievenbus en er vervolgens vandoor gaat. Zij zoeken in ieder geval één dader. Er is nog geen signalement vrijgegeven. Mensen die iets gezien hebben of camerabeelden van de omgeving van het café hebben en nog geen contact gehad hebben met de politie, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Camerabeelden zijn up te loaden via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties