Vannacht gaat de wintertijd in

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Zaterdag 24 Oktober 2020
Vannacht gaat de wintertijd in. De klok gaat om 03.00 uur terug naar 02.00 uur.

Zondag duurt de dag dan 1 uur langer. Extra genieten op deze voor velen vrije dag. Twee maal per jaar verzetten we de klok: in het voorjaar 1 uur vooruit en in het najaar 1 uur terug.

Historie

De Engelsman William Willer stelde in 1907 voor om de winter- en zomertijd in te voeren. De Duitsers gebruikten de zomertijd als eerste in 1916 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit duurde tot in de Tweede Wereldoorlog. In 1977 werd in ons land de zomertijd opnieuw ingevoerd. Er zijn 70 landen die de winter- en zomertijden hanteren. De wintertijd duurt 5 maanden en de zomertijd 7 maanden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.