Brandweer blust uitslaande woningbrand in Gildekamp

Lars Schwachöfer Vrijdag 23 Oktober 2020
Vanmiddag brak omstreeks 14.30 uur brand uit in een woning aan de 23e straat van de Gildekamp. De brandweer bluste de brand en doet onderzoek naar de oorzaak.

De bewoners van een woning ontdekten de brand op hun zolder en alarmeerden bewoners van de straat en de brandweer. De bewoners, een vrouw en haar dochter, konden zichzelf en hun twee honden in veiligheid brengen. De kat had zich vermoedelijk in de kelder verstopt. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de woning. De politie zette de straat af. Omstanders worden op afstand gehouden. De bewoners werden opgevangen door de politie en buurtbewoners.

De brandweer bluste de brand. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer komt onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De woning raakte fors beschadigd door de brand. Stichting Salvage heeft een ander slaapplek voor de bewoners geregeld. Of ze de kat nog teruggevonden hebben, is onbekend.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.