Brandweer blust brandje in woning aan Sint Annastraat

Lars Schwachöfer Donderdag 22 Oktober 2020
Vanmiddag werd de brandweer omstreeks 14.00 uur gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Sint Annastraat. De brandweer bluste een brandje op de bovenste verdieping van de woning.

Nadat rookmelders in het pand afgingen, controleerden bewoners de bovenste verdieping van de woning. Op de verdieping hing rook. De bewoners alarmeerden de brandweer, die met meerdere wagens uitrukte. De politie zette een deel van de ventweg aan de Sint Annastraat vanaf de Oude Groenewoudseweg af. De brandweer bluste de brand en ventileerde de woning.

Medewerkers van bureau handhaving van de gemeente namen de afzetting van de politie over. Ook een ambulance kwam ter plaatse om de bewoners te controleren, omdat deze mogelijk rook ingeademd hadden. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat een waterkoker naast een gasfornuis, dat aan stond, was gaan smeulen en vlam had gevat. Omstreeks 14.30 uur werd de ventweg weer vrijgegeven voor verkeer. Het fietsverkeer ondervond korte tijd hinder.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.