[Video] Extra aandacht voor stotteren op Wereldstotterdag

Van onze redactie Donderdag 22 Oktober 2020
Het is vandaag Wereldstotterdag. Stotteren beïnvloedt het leven van 175.000 mensen in Nederland waarbij eenzaamheid en depressies veelvoorkomende problemen zijn.

Daarnaast worstelen mensen die stotteren met vragen gericht op het behalen van een opleiding, hoe ze zich moeten gedragen in het bijzijn van vrienden en familie en of ze later een baan kunnen krijgen.

Er is nog veel onwetendheid over stotteren. De impact die stotteren op het leven van de patiënt heeft wordt nog steeds onderschat. Om het spraakgebrek onder de aandacht te brengen vindt elk jaar op 22 oktober Wereldstotterdag plaats.

We praten vandaag met Edwin Wiggers. De oprichter van het Nijmeegse bedrijf Stutter Buddy helpt mensen die stotteren om er vanaf te komen. Hij vertelt ons onder andere over de methode ‘good vibes’.

Informatie over Stutter Buddy is te vinden op de website.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.