Logistieke Roadshow middelbare scholen van start

Van onze redactie
26 oktober 2020
Vanochtend werd door burgemeester Bruls op de locatie Aventurijn van Kristallis aan de Hatertseweg, de Logistieke Roadshow voor jongeren van middelbare scholen geopend. Met deze roadshow wil het Logistieke Expertise Centrum Regio Nijmegen (LEC) de komende week jongeren tussen de 12 en 16 jaar interesseren voor de logistieke sector.
In totaal worden deze week 10 middelbare scholen in de regio Nijmegen bezocht. Reden voor de lancering van de roadshow is dat de logistieke sector kampt met een groot personeelstekort. De Logistieke Roadshow is een alternatief voor de jaarlijkse Logistieke Open Dag die vanwege de uitbraak van het coronavirus geen doorgang kan vinden.

Speciaal voor deze roadshow is er een escape room gebouwd in een trailer. In de escape room gaan deelnemers in kleine groepjes op zoek naar een verloren pakket. Naast deze mobiele escape room bestaat het programma uit een Tetris met verhuisdozen, You’ve Got Freight, een spel waarbij de verschillende vervoersmodaliteiten aanbod komen en tot slot het bouwen van een kettingreactie met diverse logistieke en vreemde materialen.

Net als in de logistieke sector speelt de tijd bij alle spellen een belangrijke rol. Hoe sneller de opdrachten worden uitgevoerd, hoe meer punten er worden gescoord. De scholen strijden onderling tegen elkaar.

Naast diverse middelbare scholen doet ook het UWV Werkbedrijf in Nijmegen mee aan de Logistieke Roadshow.

 


Dit bericht delen:

Advertenties