Gratis livestream LUX vanwege 20-jarig bestaan

Van onze redactie
23 oktober 2020
Op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur viert LUX haar 20-jarig bestaan met een enerverend tweegesprek tussen Sinan Can en Martin Koolhoven, waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Een spraakmakende avond over de schurende werking tussen feit en fictie. Can en Koolhoven delen hun favoriete fragmenten en live optredens met gasten en publiek.
Schrijfster en actrice Nazmiye Oral is gespreksleider tijdens de avond. Deze zomer was zij te gast bij het televisieprogramma Zomergasten, waar zij zich nadrukkelijk uitsprak voor het aangaan van de dialoog met tegenstanders. Dat leverde lovende recensies op, waaronder in Trouw: ‘Wat een verademing, de vrije geest van Nazmiye Oral’.

Vrijdenkers

In LUX gaat zij in gesprek met twee andere vrijdenkers: Sinan Can en Martin Koolhoven. Can is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA, bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Koolhoven is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, Oorlogswinter en de in 2016 bekroonde western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde.

Gratis livestream

Vanwege het coronavirus is de avond beperkt toegankelijk voor publiek. LUX stelt daarom gratis e-tickets beschikbaar voor het bijwonen van het event vanuit huis via een livestream. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via deze link.

Het tweegesprek tussen Sinan Can en Martin Koolhoven is onderdeel van een programma ter ere van het 20-jarig bestaan van LUX. Kijk voor meer informatie op de website van LUX Nijmegen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties