Extra openbaar toilet op Plein 1944

Van onze redactie Dinsdag 20 Oktober 2020
Het zal je maar gebeuren: je bent lekker aan het shoppen en moet naar het toilet. Een stuk lastiger nu de horeca gesloten is. Gelukkig zijn er genoeg openbare toiletten in Nijmegen, geen zorgen over hoge nood dus. Huis voor de Binnenstad heeft zelfs nog een extra toilet geplaatst op Plein 1944 om ervoor te zorgen dat iedereen veilig, rekening houdend met alle coronamaatregelen, naar het toilet kan.

Tijdens de intelligente lockdown begin dit jaar bleek er veel vraag te zijn naar meer en veilige openbare toiletvoorzieningen. Daarom is er nu een extra toilet geplaatst in het centrum: naast de fietsenstalling op Plein 1944. Deze wc is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en wordt goed gereinigd.

Het toilet is afgelopen vrijdag geplaatst en er werd direct veel gebruik van gemaakt: vrijdag 240, zaterdag 335 en zondag 190 gasten. Bezoekers en bewoners van het centrum reageren zeer positief, de beheerder wordt zelfs regelmatig voorzien van een warm kopje koffie door omwonenden.

In en om het centrum zijn nog een aantal bekende openbare toiletvoorzieningen die ook nu geopend zijn, waaronder de parkeergarages Keizer Karel en Kelfkensbos, het Centraal Station, publiek toilet in de Molenpoortpassage en naast de fietsenstallingen op het Keizer Karelplein en Klein Mariënburg. Aan de rand van het Kronenburgerpark bevindt zich ook nog een herentoilet.

Om snel te zien waar het dichtstbijzijnde toilet in de buurt is, kun je de app HogeNood downloaden of de interactieve kaart bekijken op de website van Into Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.