Het is stil op de Grote Markt…

Frank van Raaij
18 oktober 2020
Gesloten cafés, lege terrassen, de Grote Markt oogt stil en verlaten. Het laatste volle weekend van de zomertijd eindigt zoals deze begon, met een lockdown. Geen complete lockdown maar een gedeeltelijke lockdown. Voor de horeca maakt dat geen verschil, dicht is dicht.

Het had zo mooi kunnen zijn, na een flinke wandeling even lekker op adem komen op een van de vele verwarmde terrassen, genieten van een warme choco, een glühwein of een speciaal biertje. Niet eerder was het zo saai en stil tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie op de Grote Markt.

Hoe lang het gaat duren blijft gissen. Als we goed naar de premier hebben geluisterd zijn we vier weken verder voordat er kans is op enige versoepeling van de maatregelen. We spreken dan over half november, normaal gesproken de periode van de Prinsenproclamatie, intocht van Sinterklaas en de Zevenheuvelenloop.

 

De Prinsenproclamatie werd al eerder afgelast, afgelopen week sneuvelde de Zevenheuvelenloop en de Sint rijdt dit jaar wellicht stilletjes ons huisje voorbij.

Old city, locked vibe.

 


Dit bericht delen:

Advertenties