Herfstweekend vol met rijke Nijmeegse historie

Van onze redactie
16 oktober 2020
Dit herfstweekend biedt historisch Nijmegen in het kader van de Maand van de Geschiedenis, een gevarieerd programma voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Met het oog op de huidige omstandigheden is het programma dit jaar vooral online.
Zo zijn er verschillende livestreams waaronder de inmiddels befaamde Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz, historische mini-colleges georganiseerd door de Radboud Universiteit en bijzondere lezingen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.  

Wandelaars kunnen genieten van een informatieve wandeltocht van Kelfkensbos tot onder aan de langste weg in het centrum van Nijmegen, de Hezelstraat. Via de gratis te downloaden TOURtoDO-app met code 774578 krijgen wandelaars onderweg informatie over de restanten uit verschillende eeuwen die Nijmegen heeft meegemaakt, waaronder de Godenpijler op het Kelfkensbos, de stadsmuur in het Hunnerpark, het verzetsmonument van Jan van Hoof op het Trajanusplein, het spoorwegmonument bij het Valkhof, de bijzondere winkelstraat de Marikenstraat, en nog veel meer. 

Kijk voor het complete programma van de Maand van de Geschiedenis op de website van Into Nijmegen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties